1 poginula, 3 povređena u nesreći 2 vozila na vojnoj obuci

1 poginula, 3 povređena u nesreći 2 vozila na vojnoj obuci

Vlasti kažu da je tokom vikenda u nesreći na obuci u kojoj su učestvovala dva vojna vozila na vojnom poligonu u Pensilvaniji poginuo jedan vojnik, a trojica su povređena, saopštile su vlasti

Zvaničnici Nacionalne garde Pensilvanije rekli su da se nesreća dogodila u subotu u Fort Indijantaun Gepu, gde je sedište garde oko 40 kilometara severoistočno od Harisburga.

Zvaničnici su rekli da Spc. Mackenzie L. Shai, 20 iz Nev Castlea, je ubijena. Šej je bio 92F, specijalista za snabdevanje naftom vojske, dodeljen četi G 28. pešadijske divizije, bataljonu za podršku 128. brigade.

Još trojici pripadnika vojske zbrinuti su u medicinskom centru Herši i pušteni su, rekli su zvaničnici.

General-ađutant garde, general-major Mark Šindler, rekao je da su misli i molitve zvaničnika sa Šejovom porodicom, prijateljima i kolegama.

„Naš prioritet trenutno je briga o porodici i vojnicima, osiguravajući da imaju sve resurse koji su im potrebni tokom ovog kritičnog vremena“, rekao je on.

Zvaničnici nisu objavili detalje o nesreći niti o vozilima, rekavši samo da je još pod istragom. VHP-TV je izvestila da se nesreća dogodila tokom rutinske misije snabdevanja između poligona u udaljenijem području za obuku tvrđave, prema zvaničnicima tvrđave.