Čelsi i Mančester junajted remizirali

Čelsi i Mančester junajted remizirali

MANČESTER – Čelsi i Mančester junajted su nastavili da napreduju pod vođstvom svojih menadžera Grejema Potera i Erika ten Haga posle remija 1-1 na Stamford Bridžu.

U međuvremenu, Erling Haland je ostavio prošlonedeljni blank protiv Liverpula iza sebe i otpustio Mančester Siti na bod lidera lige Arsenal u pobedi od 3-1 nad Brajtonom.

Čelsi i Junajted nisu uspeli u potpunosti da iskoriste poslednji kiks Liverpula nakon što su podelili bodove u kasnom startu.

Kazemiro je glavom izjednačio nadoknadu nakon što je Žoržinjo postigao penal u 87. minutu.

Iako žreb nije bio idealan ni za jedan tim, to sugeriše da Poter i Ten Hag nastavljaju da stavljaju pečat na svoj autoritet svojim timovima.

Poter je neporažen u osam utakmica otkako je prošlog meseca nasledio Tomasa Tuhela, dok je Ten Hag osvojio 10 bodova iz okršaja sa četiri najbolja rivala Liverpulom, Arsenalom, Totenhemom i Čelsijem.

„Moram da napravim veliki kompliment svom timu“, rekao je Ten Hag za BBC Sport. „Da biste uzvratili četvrtom utakmicom za 10 dana, vidite duh i kako se nose sa neuspesima. Stvarno dobar.“

Branilac titule Siti je odbio poraz na Enfildu sa Halandom koji se vratio u zapisnik.

Neuspeh norveškog napadača da nađe leđa u mreži protiv Liverpula bio je prvi put da je prošao bez gola od druge utakmice u sezoni.

Haland je to nadoknadio protiv Brajtona, postigavši dva gola i tako dostigao ukupan ukupan broj od pridruživanja Sitiju do 22 gola u 15 nastupa u svim takmičenjima. Do sada je ove sezone postigao 17 golova u Premijer ligi.

Činilo se da je spreman da ostvari svoj četvrti het trik ove sezone, ali nije mogao da doda treći gol, a Kevin De Brujne je postigao pobedu impresivnim udarcem nakon što je Leandro Trossard povukao jedan.

Uprkos njegovom golu, menadžer Sitija Pep Gvardiola je kritikovao formu De Brujnea.

„On ne igra na svom vrhunskom nivou, ne još“, rekao je Gvardiola. „Postigao je fantastičan gol, ali ne igra najbolje. On zna, ne moram da mu kažem. Njegova dinamika još uvek nije savršena, razgovarao sam s njim.

Nije da Gvardiola nije bio zadovoljan golom.

„Gol je izvanredan“, rekao je. „Zahvaljujući njemu nismo patili u poslednjih 15-20 minuta.

Rafael Varan napustio je teren u suzama nakon povrede koja bi mogla da ugrozi njegove nade za Svetsko prvenstvo.

Odbrambeni igrač Francuske je bio u vidnoj nelagodnosti kada je napustio teren posle 60 minuta remija Junajteda protiv Čelsija.

Ten Hag nije mogao da ponudi nikakvu jasnoću u vezi sa stepenom povrede.

„Teško je reći kako je sada jer je tako brzo posle utakmice“, rekao je on za BBC Sport posle poslednjeg zvižduka. „Moramo da sačekamo 24 sata i tada ćemo znati šta je to.