Reper i glumac Kalan Voker osuđen na 50 godina za silovanje

Reper i glumac Kalan Voker osuđen na 50 godina za silovanje

LOS ANĐELES – Glumac i reper Kaalan Voker osuđen je na 50 godina doživotnog zatvora zbog osude za silovanje manekenki koje je upoznao na internetu, saopštile su vlasti, preneo je AP.

Voker (27) osuđen je u ponedeljak na Višem sudu u Los Anđelesu nakon što je u aprilu osuđen po tri tačke za prisilno silovanje, jednoj tački za napad radi oralnog parenja, dve tačke za zakonsko silovanje i dve tačke za silovanje u alkoholisanom stanju.

Njegov advokat Endru Flier rekao je da je suđenje bilo nepravedno. On je kaznu nazvao „drakonskom“ i rekao da će na nju biti uložena žalba, preneo je NBC Nevs.

Voker, čije je repersko ime KR, igrao je člana bande u rimejku filma „Superfli“ iz 2018. godine, a pojavio se i u filmu „Kraljevi“ iz 2017. sa Hali Beri i Danijelom Krejgom u glavnim ulogama.

On je uhapšen 2018. godine i optužen za seriju napada koji datiraju iz 2016. godine u kojima su učestvovale četiri žene i tri tinejdžerke.

Tužioci su rekli da je Voker koristio društvene mreže da kontaktira ambiciozne modele i ponudio im lažne profesionalne prilike kako bi ga upoznali, a zatim ih napao.