Mančester siti najbolji klub, Real tek treći

Mančester siti najbolji klub, Real tek treći

Na ceremoniji u Parizu, gde je francuski napadač Karim Benzema proglašen za najboljeg fudbalera sveta u za protekloj sezoni, dodeljena je i nagrada za najbolji klub, a na iznenađenje svih, ta nagrada pripala je Mančester sitiju.

Pomalo čudna odluka izazvala je brojne reakcije s obzirom na činjenicu da je Real Madrid imao fantastičnu sezonu i da je od mogućih pet trofeja, osvojio četiri, uključujući pehar Lige šampiona.

Posebno je impresivan put Madriđana do titule u elitnom evropskom takmičenju. Kraljevski klub je redom rušio PSŽ, Čelsi, Mančester Siti i u finalu Liverpul.

Ovo je prvi put da se ova nagrada dodeljuje, a za razliku od izbora za Zlatnu loptu, u izboru najbolje ekipe ne učestvuju novinari. Siti je dobio nagradu zbog najviše nominacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na ceremoniji.

Zanimljivo da je ispred Reala završio i Liverpul, pa su Benzema i ekipa uprkos sezoni iz snova završili na trećem mestu.

Odluku da Real završi tek na trećem mestu prokomentarisao je i Toni Kros, vezista Reala:

„Treća najbolja ekipa u 2021./22. – srećni?“, poručio je sarkastično Kros.

Real je za osvojio Ligu šampiona, La Ligu, španski i evropski superkup, dok su Građani osvojili samo Premijer ligu, a ispali su u šesnaestini finala Liga kupa i polufinalu FA kupa.