Video snimak koji pokazuje trenutak pada ruskog borbenog aviona

Video snimak koji pokazuje trenutak pada ruskog borbenog aviona

Pojavili su se snimci koji pokazuju tačan trenutak kada se ruski višenamenski borbeni avion Su-34 srušio u gradu Jejsku u ponedeljak uveče, izazvavši požar u stambenoj zgradi, u kojoj su najmanje tri osobe poginule.

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da se avion srušio ubrzo nakon poletanja sa lokalnog aerodroma na trenažni let, što znači da avion nije bio opremljen municijom. Nesreću je izazvalo „sagorevanje jednog od motora pri poletanju“, rekli su piloti, koji su uspeli da se katapultiraju pre sudara, saopštilo je ministarstvo.

Video snimak koji je objavio RT pokazuje avion na maloj visini i može se videti najmanje jedna eksplozija pre nego što se srušio.

Snimci CCTV-a koje je podelio Telegram kanal Smotri Media prikazuju incident iz daljine. Ovde se činilo da mlaznjak putuje malom brzinom i gubi visinu pre udara.

Udes je izazvao veliki požar koji je oštetio najmanje 17 stanova, prema rečima guvernera Krasnodarskog kraja, gde se nalazi Jejsk.

Vojska je dodala da je Su-35 trebalo da izvrši trenažni let, što znači da avion nije bio opremljen municijom.

Na video snimku snimljenom nakon nesreće vidi se višespratna stambena zgrada izgorela u plamenu, dok se crni dim nadvijao u večernje nebo.

Najmanje tri osobe su poginule, a još 19 povređeno u incidentu, saopštili su lokalni zvaničnici, a oštećeno je najmanje 17 stanova.

Jejsk je lučki grad na jugu Rusije i nalazi se preko puta Azovskog mora od grada Mariupolja.