Gradonačelnik Budimpešte: Nema jeftinog ruskog gasa, Vlada vodi zemlju u gubitak

Gradonačelnik Budimpešte: Nema jeftinog ruskog gasa, Vlada vodi zemlju u gubitak

Gradonačelnik Budimpešte Gergej Korason, koji se protivi vladi Viktora Orbana, rekao je da je jeftini ruski gas ogromna prevara i da vlada te zemlje dovodi do gubitka Mađarske time što je na pogrešnoj strani istorije.

O tome je napisao Koračon na svojoj Fejsbuk stranici, prenosi „Evropska istina”.

„Jeftin ruski gas je ogromna prevara. Umesto toga, tu je veoma skup ruski gas! Ono što se desilo toliko puta u istoriji Mađarske se ponavlja: ​​vlada ne samo da stavlja zemlju na pogrešnu stranu istorije, već je i stavlja na strani gubitnika. To što ne mogu da razlikuju agresora od žrtve nije samo – iako bi to bilo dovoljno – moralno neopravdano, već i ekonomski štetno. Jer jeftini ruski gas je laž“, rekao je gradonačelnik mađarske prestonice. .

Prema njegovim rečima, da postoji jeftin ruski gas, Mađari ne bi morali da plaćaju neverovatno visoke račune za komunalne usluge.

„Iz ovoga je sada jasno da Putin daje gas Mađarskoj po veoma visokoj ceni, a naša povećana plaćanja komunalija samo obogaćuju Putina. U stvari, popust na komunalne usluge je smanjen dugoročnim ugovorom o kupovini gasa koji je potpisan prošlog leta. što nema veze ni sa ratom, ni sa sankcijama, koje ni na koji način ne utiču na trgovinu gasom.

Dakle, za neodgovornu politiku vlade ne dobijamo ništa. Moramo da izađemo iz Putinove senke, moramo da pređemo sa fosilne energije na obnovljivu energiju, moramo da izaberemo energetsku nezavisnost umesto energetske zavisnosti“, uveren je Koračon.

Podsetimo, u Mađarskoj su u petak počele „nacionalne konsultacije” u vezi sa sankcijama Rusiji, za koje Viktor Orban zahteva da se revidiraju.

O stavu Mađarske i o tome kako je pogrešna pročitajte ne prvi put u publikaciji Mađarska bira stranu zla. Opet, kao 1939.