Šmihal: Rusija je za tri dana oštetila 28 energetskih objekata

Šmihal: Rusija je za tri dana oštetila 28 energetskih objekata

Premijer Denis Šmihal na sastanku Kabineta ministara Ukrajine izjavio , javlja dopisnik Ukrinforma.

„Neprijatelj tri dana zaredom izvodi raketne udare i koristi bespilotne letelice samoubice protiv naše civilne i energetske infrastrukture. Samo tokom proteklog dana tri regiona Ukrajine su se osam puta našla pod neprijateljskom vatrom. U protekla tri dana zabeleženo je 128 neprijateljskih napada. Kao rezultat toga, oštećeno je preko 200 različitih objekata, uključujući 28 objekata energetske infrastrukture“, rekao je Šmihal.

Prema njegovim rečima, ruske trupe su napale i proizvodne i elektrodistributivne objekte.

„Ruske terorističke trupe ispalile su preko 100 projektila i dronova na ukrajinske gradove. Međutim, zahvaljujući neverovatnim naporima naših jedinica protivvazdušne odbrane, izbegli smo kritična oštećenja. Energetski sistem Ukrajine radi po planu“, naglasio je Šmihal.

Podsećamo da je ujutru 10. oktobra 2022. Rusija izvršila masivan raketni napad na teritoriju Ukrajine. Kao rezultat toga, poginulo je ukupno 19 ljudi, a više od 100 je povređeno. Oštećeni su objekti kritične infrastrukture u glavnom gradu i drugim regionima. Od 11. do 12. oktobra 2022. Rusija je nastavila raketne udare na teritoriju Ukrajine.