Srušio se helikopter meksičke mornarice, 3 marinca nastradala

Srušio se helikopter meksičke mornarice, 3 marinca nastradala

MEKSIKO SITI – Meksička mornarica saopštila je u subotu da su tri marinca poginula, a dvojica su povređena nakon što se izviđački helikopter srušio u državi Tabasko na obali Meksičkog zaliva, prenosi Asošijejted pres.

Mornarica je u saopštenju navela da je letelica Eurocopter pala tokom patrole iz vazduha. Video objavljen na društvenim mrežama pokazuje nešto što je izgledalo kao mali, neoklopljeni helikopter koji se vrtio i potom srušio u blizini grada Frontera u Tabasku.

Mornarica je saopštila da je uzrok nesreće pod istragom.

Nesreća se dogodila dva dana nakon što su vlasti priznale da je pad drugog mornaričkog helikoptera u julu u kojem je poginulo 14 marinaca uzrokovan nedostatkom goriva.

U četvrtak je kancelarija državnog tužioca izvestila da je helikopteru ponestalo goriva nakon operacije hvatanja narkobosa Rafaela Karoa Kintera.

Crni jastreb se srušio 15. jula u Los Močisu, gradu u državi Sinaloa u blizini meksičke pacifičke obale, nekoliko sati nakon što su marinci zarobili Karo Kintero u planinama.

Caro Kuintero je tražena za izručenje Sjedinjenim Državama zbog ubistva agenta Uprave za borbu protiv droga Kiki Camarena 1985. godine. Taj proces ekstradicije se nastavlja.

Kancelarija državnog tužioca je u saopštenju saopštila da je istraga isključila mogućnost da je helikopter oboren u napadu i da je proizvođačeva analiza registratora leta aviona zaključila da je ostao bez goriva.