Mega pobedila Budućnost

Mega pobedila Budućnost

Košarkaši Budućnosti savladali su Megu sa 94:74 u prvom meču plej-ofa ABA lige. Revanš je na programu 7. maja od 18.00 u Beogradu.

Budućnost je došla do prednosti u duelu sa Megom. Gosti su imali snage za prvu četvrtinu kada su vodili. Međutim, domaćin je u nastavku samleo rivala i stigao do ubedljive pobede i prednosti u seriji, koja se igra do dve pobede.

Mega je bolje ušla u meč, kontrolisala je igru a dalekometnom paljbom je pravila razliku. Stigli su gosti i do dvocigrene prednosti u prvom periodu, da bi prvu četvrtinu završili sa plus osam – 22:14.

Usledio je odgovor domaćina, raspucao se Grin i vodio svoju ekipu do preokreta, u drugom periodu postigao je 24 poena. Budućnost je na kraju prvog poluvremena imala plus od 12 poena, 49:37.

Gosti nisu imali snage za preokret. Pokušali su da uhvate priključa, ali je domaćin odbio ovaj nalet i do kraja perida otišao na plus 22 – 77:55.

Usledilo je odrađivanje posla domaćina u poslednjoj četvrtini. Budućnst je kontrolisala igru i rezultat i mirno privela kraju. Prednost je rasla a šest minuta pre kraja ona je iznosila maksimalnih plus 26. Gosti su u nastavku uspeli da donekle ublaže poraz. Na kraju 94:74 za Budućnost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Grin sa 34 poenom. Kamenjaš je dodao 20, a Atić i Obrajan su imali učinak od po 11 poena. U timu Mege, Đurišić je ubacio 17 poena, Rudan 15, Cerovina i Branković po 10.